Шест години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на първа

...
Шест години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на първа
Коментари Харесай

Шест години затвор за убийствен побой над жена

Шест години затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване на първа инстанция за ликвидиране в изискванията на домашно принуждение. Това е отсъждането по обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура за гибелен побой над жена в гр. Божурище, случил се в последните дни на 2021 година Новината бе обявена сега, в който в правна комисия депутатите обсъждаха два законопроекта за домашното принуждение. Това е единствено единият от 59-те убийства в домашна среда, които са осъществени през 2021 година

Присъдата е произнесена срещу 31-годишен мъж с букви М.Г., който е упрекнат по член 124, алинея 1, вр. член 128, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.

Той е нанесъл побой на жена, с която живеел на фамилни начала в къща в гр. Божурище, при тех живеели и трите й деца. Между двамата постоянно възниквали кавги по разнообразни мотиви. Мъжът й отправял закани вербално и по телефон за кавга, от време на време посягал физически на дамата.

Около 23,00 ч. на 28.12.2021 година подсъдимият и В.В. още веднъж се скарали. Той й нанесъл няколко удара с ръце в региона на тялото и на главата, ритници с крайник, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата съумяла да се обади по телефона на децата си и да ги осведоми за случилото се.

Първоначално В.В. е усетила мощно главоболие, а по-късно и отчасти обездвижване. Дъщеря й подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Адресът бил посетен от доктор и полицейски патрул. Тя била превозена в болнично заведение, където по-късно умряла.

Като причина за смъртта в експертизата се сочи влияние в региона на шията, довело до закрита контузия на артерия с последвал солиден инсулт. Безспорно е открита и причинно-следствената връзка сред нанесената от подсъдимия тежка телесна щета и настъпилата гибел.

Присъдата може да бъде обжалвана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР